2 Temmuz 2013 Salı


Ön cam silecekleri zaman zaman ses çıkarmaya başlar ve camları iyi silmemeye başlar bu yüzden sizde opel astra h sileceklerini değiştirmek zorunda kalırsınız özellikle soğuk havalarda kışın karlarda silecekler resmen taş gibi olur ve silmez. Siz en az yılda 1 defa değiştirin sileceklerinizi yetkili servis fiyatı 85 civarı bişeydir ancak kendiniz alırsanız koçtaş bauhaustan en fazla 20 30 tl tutacaktır.


1- Aşama
Öncelikle arabamızın sileceklerini çıkartalım düz uçlu bir tornavida ile ve iki uçtaki plastik uzun kapakları sağdan sola basit vurmalarla esneterek çkarın. Dikkat edilmesi gereken tek şey bu küçük kapakları tutan çok küçük tırnaklar vardır ve o tırnakların esnekliğini yitirmemelidir yoksa zorlanırsınız.

2- Aşama
Sileceğin her tarafındaki uçların kapaklarını çıkardıktan sonra sadece bir yöne kapağın altında kalan kısımdaki silecek lastiği sabit tutmak üzere kullanın silecek demirinin hemen uçunda dikkatlice bakilirsa ucu silecek gömülmüş şekildedir. (Zımbalanmış gibi) onu hafifce tornavida ile esnekterek opel astra h sileceğin lastiğini çıkartın.

3- Aşama
heryerde çifti 5 tlden başlar ta 30 40 tlye kadar devam eder kaliteden kaliteye fark etmektedir en pahalısı ve kalitelisi wurth alman malıdır ve piyasada çok bulunan SILGEC türk malıdır 12 tl civarı bişeydir.

4- Aşama
silecek lastigini kanalina oturtup fazla kısmını (orjınal sileceginizden en az 10 cm uzun lastik almak yeterli) makas yada yan keski ile kesiyoruz.

5- Aşama
Sileceğin kapağının altında kalan parçasını en uçta bulunan zımba tellerine benzeyen uçunu tekrar silecek lastiğini sabitleyerek şekilde basıyoruz. ( bu bölümü sileceğin ucundaki kapakta rahatlıkla farkedeceksiniz)

6- Son Aşama
En son uç kısmındaki tıpalarını takarsınız. Sökerkende tıpalar zarar görmüş ise yada tırnak esnekliğini yitirdiyse içine civi başı kadar camı yapıştırmakta kullanılan siyah silikonlar var ya biraz sıkmanız yeterli. Dikkat japon yapıştırıcı veya başka yapıştırıcı kullanmayın çünkü bi dahaki değişimde kapaklar kolay çıkmaz. Yeni Silecekleriniz Hayırlı olsun

Opel Astra H Silecek Değişimi (Videolu Anlatım)

Categories:

1 yorum:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!